voetbalzone

‘Ajax had 60 miljoen euro gekregen voor Orkun Kökçü’

Rian Rosendaal12 jun 2023, 22:42
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 22:42
Advertentie

Marco van Basten zet vraagtekens bij de minimale transfersom van 25 miljoen euro die Feyenoord van Benfica ontvangt voor Orkun Kökçü. Volgens hem zou de aanvoerder van de landskampioen minstens zestig miljoen euro opleveren als hij onder contract zou staan bij Ajax. Van Basten vindt het daarnaast niet verstandig dat Kökçü de Nederlandse competitie deze zomer inruilt voor de Portugese Primeira Liga.

"Voor Feyenoord vind ik het weinig geld, 25 miljoen", laat Van Basten maandag in Rondo van Ziggo Sport duidelijk merken wat hij van het transferbedrag vindt. "En als je dan ziet wat er door Portugezen normaal wordt verdiend op transfers, dan geven ze nu weinig uit aan deze transfer." Presentator Wytse van der Goot stipt aan dat Feyenoord wel 25 procent van de transferrechten in handen krijgt, maar dat maakt weinig indruk op Van Basten. "Je kan het beter maar gelijk hebben, want dat andere moet je altijd maar weer afwachten."

Van Basten is van mening dat de komst van Kökçü een koopje is voor Benfica. "Omdat ze die andere spelers in de afgelopen drie, vier jaar voor 120, 150 miljoen verkocht hebben, zouden ze wat meer mogen uitgeven." Tafelgenoot Ruud Gullit vindt het voor Feyenoord 'een groot bedrag'. "Ah nee man", countert Van Basten direct. "Het is gewoon een hartstikke goeie speler in Nederland. Als zo'n speler voor Ajax speelt, krijgen ze zestig miljoen." De voormalig aanvaller uit daarna zijn verbazing over de stap die de 22-jarige Kökçü gaat maken.

Geen stap vooruit
"Ik vind het geen goede keuze", krijgt de aanvoerder van Feyenoord mee als waarschuwing. "Ik vind de Nederlandse competitie gelijk aan de Portugese competitie. Dus wat is zijn winst?" Van der Goot werpt op dat Kökçü met kampioen Benfica de Champions League ingaat. "Dat gebeurt bij Feyenoord toch ook?", countert Van Basten. "Ga je naar een betere club, daar gaat het toch om? Is er in Portugal een betere competitie?" Gullit vindt Benfica 'een mooie club'. "Maar dat vind ik dus geen argument", blijft Van Basten sceptisch over de transfer. "Feyenoord is ook een grote club in een groot stadion. De competitie is vergelijkbaar, dus zeg mij dan wat de winstpunten zijn."

voetbalzone
Bezig met laden …