voetbalzone

‘Ajax had natuurlijk ook niet te klagen over de loting dit seizoen’

Robin Bruggeman31 mei 2017, 09:35
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2017, 09:35
Advertentie

Ajax stootte dit seizoen tegen de verwachting in door naar de finale van de Europa League, waarin Manchester United te sterk bleek. In het traject ervoor rekenden de Amsterdammers af met onder meer FC Kopenhagen, Schalke 04 en Olympique Lyon en Danny Blind denkt dat zijn oude club wat dat betreft wel een beetje geluk heeft gehad.

“Ze hadden natuurlijk ook niet te klagen over de loting dit seizoen. Normaliter heb je te maken met zes of zeven Champions League-waardige tegenstanders in de Europa League”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Een paar van dat soort clubs heeft het toernooi met B-opstellingen laten lopen, andere waren al uitgeschakeld in de eindfase. Aan de andere kant zijn uitglijders zoals voorheen tegen Steaua Boekarest of Dnjepr Dnjepropetrovsk uitgebleven.”

Blind vindt wel dat Ajax het geluk ook afdwong met een gedurfde manier van voetballen. De oud-bondscoach is onder de indruk van wat de ploeg van Peter Bosz in Europa heeft laten zien en is blij dat incidentele Europese successen nog steeds mogelijk zijn voor Nederlandse ploegen: “Structurele aansluiting bij de internationale top zie ik niet meer gebeuren.”

Bezig met laden …