voetbalzone

‘Ajax heeft achterin nog wat nodig, maar er zal getrokken worden aan spelers’

Robin Bruggeman05 jul 2017, 10:58
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2017, 10:58
Advertentie

Ajax nam al afscheid van Davy Klaassen en Betrand Traoré, die gehuurd werd van Chelsea en inmiddels bij Olympique Lyon is neergestreken, en weet dat een aantal andere belangrijke krachten in de belangstelling staan van buitenlandse clubs. Dennis Bergkamp hoopt dat de Amsterdammers de selectie van vorig jaar zoveel mogelijk bij elkaar weten te houden.

“Er gaat nog wel wat gebeuren. Zelf hebben we alleen achterin nog wat nodig, maar er zal nog getrokken worden aan sommige spelers. Dan krijgen we met dilemma's te maken”, legt hij uit aan Voetbal International. Volgens de assistent-trainer is er financieel geen noodzaak om spelers te verkopen en kan Ajax daarom lang de boot afhouden: “Alleen, tot welke prijs doe je dat in deze krankzinnige markt?”

Ajax lijkt zelf vooral op zoek te zijn naar een nieuwe linksback en werd in de afgelopen weken al in verband gebracht met onder meer Ridgeciano Haps, Júnior Tavares, Emmanuel Más en Guilherme Arana. Het vertrek van Klaassen wordt door het doorschuiven van Donny van de Beek waarschijnlijk intern opgelost. Bergkamp snapt wel dat de aanvoerder toe was aan een nieuwe stap in zijn loopbaan.

“Bij Davy was het makkelijk: die heeft de club heel veel gegeven, hij was klaar voor de stap, de prijs was goed, Everton is een mooie club. Zoals ook Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Daley Blind schoolvoorbeelden waren van prima transfers op het goede moment”, vertelt hij. Bergkamp hoopt wel dat dat soort spelers in een latere fase van hun loopbaan nog terugkeren in de Johan Cruijff ArenA.

Bezig met laden …