voetbalzone

‘Ajax heeft de beste jeugdopleiding en was voorbeeld voor Barcelona’

Gijs Freriks10 okt 2014, 18:50
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2014, 18:50
Advertentie

George Ogararu is sinds begin september de trainer van Universitatea Cluj. De 34-jarige oud-verdediger zegt in een interview met StiriDeSport dat hij de filosofie van Ajax over probeert te brengen op de huidige nummer twaalf van de Roemeense competitie. Ogararu speelde van 2006 tot 2010 bij Ajax.

voetbalzone

“De jeugdopleiding van Ajax was het voorbeeld voor de jeugdopleiding van Barcelona en is de beste jeugdopleiding van de wereld”, zo citeert AjaxShowtime. “Iedereen weet wat voor goede invloed Johan Cruijff heeft gehad op het Spaanse voetbal. Als er geen geld is, moet je opleiden. Dat niveau van professionaliteit heeft mij in Nederland veel geholpen. Dat probeer ik nu over te brengen op Cluj.”

Naast Ogararu zijn ook Alfons Groenendijk en Danzell Gravenberch bij Cluj actief. Groenendijk is er technisch directeur en verdediger annex middenvelder Gravenberch heeft een basisplaats op het middenveld. “Hij is een veelzijdige speler, in wie ik veel vertrouwen heb. Ik zou best nog een speler uit Nederland willen halen, maar we hebben niet veel geld te besteden”, aldus Ogararu.

Bezig met laden …