Ajax heeft er door debuut Dolberg volwaardig A-international bij

Thijs Post11 nov 2016, 21:41
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2016, 21:41

De Deense voetbalgemeenschap keek reikhalzend uit naar het debuut voor Kasper Dolberg, die de sterren van de hemel speelt bij Ajax en in korte tijd is gebombardeerd tot een wereldster van de toekomst. Het toptalent mocht echter niet beginnen in het WK-kwalificatieduel met Kazachstan, omdat Feyenoorder Nicolai Jörgensen de voorkeur kreeg. Dolberg viel acht minuten voor tijd wel in: 4-1.

/

De Denen kwamen via Andreas Cornelius al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar door een wereldgoal van Gafurzhan Suyumbayev (schot van grote afstand) werden de verhoudingen spoedig weer hersteld. Nog voor rust zette de grote man op het Deense middenrif, Christian Eriksen, de Denen op 2-1. De ex-Ajacied scoorde van elf meter, nadat doelpuntenmaker Cornelius was vastgehouden.

Het bleef spannend, maar uit een moeilijke hoek zorgde Peter Ankersen voor opluchting bij Denemarken (3-1) en Eriksen maakte in de blessuretijd zijn tweede (4-1). Acht minuten voor tijd mocht Dolberg invallen voor Cornelius. De Ajacied kon geen verandering meer brengen in de score, maar Ajax heeft er door het debuut van Dolberg wel een volwaardig A-international bij.