voetbalzone

‘Ajax heeft goede spelers en is waarschijnlijk de beste ploeg uit de poule’

Gijs Freriks09 dec 2015, 19:01
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 19:01
Advertentie

Molde FK is met tien punten uit vijf speelronden al zeker van deelname aan de knock-outfase van de Europa League, maar moet donderdag nog wel aantreden tegen Ajax. Trainer Ole Gunnar Solskjaer hoopt ook uit Amsterdam punten mee te nemen.

voetbalzone

“We willen de groep winnen en daarvoor hebben we de drie punten nodig. Het maakt op financieel gebied ook nog wat uit of je eerste of tweede wordt”, aldus Solskjaer in Rbnett. Hij geeft in het interview ook aan Manchester United te willen treffen in de knock-outfase. De 42-jarige oud-aanvaller speelde elf jaar op Old Trafford.

“Het kan niet beter dan dat United op bezoek komt in het Akerstadion en we kunnen nu al trots op ons zijn. We staan boven Ajax in één poule, terwijl PSV boven United staat in de Champions League. En Ajax staat boven PSV in de Nederlandse competitie, dus dat zegt wel wat over de prestatie die Molde heeft behaald.”

Linksbuiten Mohamed Elyounoussi kijkt eveneens uit naar het duel met Ajax: “Een grote club met veel technische, goede spelers. Ze waren goed in Molde en Ajax is waarschijnlijk het beste team uit de groep. Maar bij hen ligt nu de druk. Zij moeten scoren om door te gaan en wij kunnen daarom van de ruimtes profiteren”, aldus de 21-jarige Noor.

Bezig met laden …