voetbalzone

Ajax heeft Mikautadze binnen: aanvaller wees 4 clubs af na gesprek met Mislintat

Jordi Tomasowa29 aug 2023, 10:49
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:53
Advertentie

Georges Mikautadze mag zich op korte termijn speler van Ajax noemen. Volgens clubwatcher Reon Boeringa van Voetbal International is de deal helemaal rond. De Amsterdammers betalen naar verluidt een vaste transfersom van zestien miljoen euro. Dat bedrag zou door bonussen nog met enkele miljoenen kunnen oplopen. Met de komst van Mikautadze troeft Ajax meerdere topclubs af.

Boeringa meldt dat Stade Rennes, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur en een Italiaanse topclub Mikautadze de afgelopen week allemaal trachtten te overtuigen van een transfer. De 22-jarige aanvaller zette na gesprekken met Sven Mislintat zijn zinnen echter volledig op een overgang naar Ajax. Mikautadze ondergaat dinsdag zijn medische keuring in Amsterdam en tekent na het afronden daarvan volgens Franse bronnen voor vier jaar bij Ajax.

Mislintat ziet in Mikautadze een multifunctionele speler die op alle posities voorin uit de voeten kan. De aanvaller moet na het vertrek van Dusan Tadic en Mohammed Kudus bij Ajax weer scorend vermogen aan de selectie van trainer Maurice Steijn toevoegen. Het is volgens Boeringa de reden waarom hij bovenaan de shortlist van Mislintat stond en niet Thiago Almada. De creatieveling van Atlanta United werd beschouwd als een interessante optie, maar 'gold gezien de specifieke behoefte aan goals' niet als eerste target.

Boeringa schrijft verder dat Ajax met Mikautadze zijn voorhoede in grote lijnen rond heeft, al wordt er wel rekening gehouden met een buitenkans. Opvallend genoeg schreef De Telegraaf dinsdagochtend dat het binnenhalen van een rechtsbuiten met diepgang na de komst van Mikautadze prioriteit heeft voor Mislintat. Namen werden er door de ochtendkrant echter niet genoemd.

Bezig met laden …