FBL-ENG-NED-LEGENDS-LIVERPOOL-AJAXGetty Images

'Ajax heeft op dit moment absoluut niet de beste jeugdopleiding van Nederland' - Kiki Musampa doet pijnlijke constatering

VOETBALZONE16 sep 2024, 06:15
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2024, 06:15
Advertentie

Kiki Musampa is van mening dat Ajax bij lange na niet de beste jeugdopleiding van Nederlands heeft op dit moment en ziet dat er flink wat zaken niet op orde zijn bij de club uit Amsterdam.

Ajax staat traditioneel bekend als een club met een van de beste jeugdopleiding ter wereld en heeft een flink aantal wereldsterren voortgebracht.

Die reputatie heeft de afgelopen jaren echter een flinke knauw gekregen en Musampa vindt dat Ajax alleen binnen Nederland al door een aantal clubs is ingehaald.

"Op dit moment heeft Ajax absoluut niet de beste jeugdopleiding van Nederland', aldus de trainer van Ajax Onder-19 bij ESPN. "Daar zijn we ons ook van bewust. Maar we werken er hard aan om Ajax weer de beste te maken.

"De kwaliteit is minder en ik denk dat de lat ook niet hoog genoeg werd gelegd. Je ziet dat basisdingen ontbreken. De trainingsattitude die jongens soms hebben als ze komen trainen..

"Maar dat zijn dingen die voorheen misschien geaccepteerd werden en dus zo konden groeien. Van de topsportmentaliteit, discipline en kwaliteit had ik wel iets meer verwacht."

De voormalig middenvelder ziet dat Ajax is ingehaald door zowel AZ als PSV, al heeft hij wel een kanttekening bij de kracht in de breedte van de Alkmaarders.

"Als je kijkt naar de laatste jaren, dan moet je toch AZ de credits geven. PSV zit daar ook dichtbij," gaat Musampa verder.

"Maar wij hebben laatst met de O-19 tegen AZ geoefend zonder de internationals van ons en hen. Het werd 2-0 voor ons en je zag wel dat we een overwicht hadden.

"AZ heeft dan wel potentie en een goede opleiding, maar zodra er een paar spelers niet zijn, is het verschil best wel groot."

Bezig met laden …