voetbalzone

‘Ajax heeft snel gehandeld, half Europa zat achter hem aan’

Tim Siekman05 dec 2017, 14:48
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2017, 14:48
Advertentie

Ajax heeft zich maandagavond verzekert van de diensten van Boureima Hassane Bandé. De aanvaller van KV Mechelen, die naar verluidt 9,5 miljoen euro heeft gekost, sluit zich na dit seizoen aan bij de Amsterdammers. Peter Vandenbempt, journalist van de Belgische zender VRT, zegt dat Ajax met het talent een intelligente jongen in huis heeft gehaald.

"Het gaat ongelooflijk snel met deze jongen. Vorig jaar werd hij nog door Anderlecht afgetest en nu zat half Europa achter hem aan. Afgelopen weekend zat bijvoorbeeld Marcel Brands van PSV nog voor hem op de tribune. Maar Ajax heeft snel gehandeld", zegt Vandenbempt in gesprek met de NOS. "Anderlecht zal zich nu wel voor het hoofd slaan dat ze vorig jaar niet hebben toegeslagen, want Mechelen heeft deze jongen vervolgens als testspeler voor een habbekrats binnengehaald."

Vandenbempt zegt dat Bandé verstandig in het leven staat. "Hij heeft bij Mechelen bijvoorbeeld meteen Nederlandse les genomen. Ook bedankt hij vaak zijn medespelers als zij een assist op hem hebben gegeven. 'Merci voor de voorzet', zegt hij dan. Dat zegt wel wat over deze jongen", aldus de Belgische journalist, die spreekt van een veelzijdige aanvaller.

"Het is een jongen die bij KV Mechelen al op de flank, in de spits en op de nummer 10-positie heeft gespeeld. Een polyvalente speler dus. Dat maakte hem aantrekkelijk voor clubs. Plus het feit dat hij in een korte periode flink wat doelpunten heeft gemaakt", verwijst hij naar Bandé's negen goals in vijftien wedstrijden. "Ajax heeft een heel goede keuze gemaakt."

Bezig met laden …