voetbalzone

Ajax hoeft het niet te proberen: ‘Dost kopen lijkt me financieel onmogelijk’

Erik van Dam09 jan 2016, 14:13
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 14:13
Advertentie

Frank de Boer herhaalde vrijdag tegen Voetbal International nog maar eens dat hij er in januari best graag een spits bij zou zien komen. De trainer acht dat nodig voor Ajax en zei dat hij Jeremain Lens nog steeds als een optie ziet én dat hij Bas Dost interessant blijft vinden. “De vraag is natuurlijk of het allemaal betaalbaar is”, voegde De Boer eraan toe en met die uitspraak slaat hij de spijker op z’n kop.

voetbalzone

In Duitsland nam men ook notie van de woorden van de Ajax-trainer en Sport 1 deed navraag bij de zaakwaarnemer van Dost. Gunther Neuhaus vertegenwoordigt de lange spits in zakelijk opzicht en schudt het hoofd wanneer de uitspraken van De Boer hem worden voorgelegd. “Ik kan een transfer natuurlijk niet categorisch uitsluiten, maar van enig contact is geen sprake”, zegt hij. “Tegelijk kan ik me niet voorstellen dat een transfer voor Ajax financieel gezien te realiseren is”, zegt Neuhaus.

VfL Wolfsburg betaalde om en nabij de zeven miljoen euro voor Dost, toen men hem overnam van sc Heerenveen. De 26-jarige centrumspits maakte in 78 wedstrijden in de Bundesliga in totaal 35 doelpunten en ligt nog tot eind volgend seizoen vast. BILD bracht recent naar buiten dat Dost vertrouwen zou missen bij VfL Wolfsburg en weg zou willen. Trainer Dieter Hecking reageerde door te zeggen dat zijn Nederlandse spits daar intern niets over had gezegd en sowieso niet weg zou mogen.

Bezig met laden …