voetbalzone

Ajax hoopt Real Madrid af te troeven: Jonk bezoekt Noorwegen

Erik van Dam08 nov 2014, 06:58
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2014, 06:58
Advertentie

De laatste maanden is de jonge Noor Martin Ödegaard vaak onderwerp van gesprek. Hij debuteerde al op vijftienjarige leeftijd bij zijn club Strömsgodset en maakte in augustus zijn debuut in het Noorse nationale team. Frank de Boer raadde hem publiekelijk aan de overstap naar Ajax te maken en inmiddels zijn de Amsterdammers in contact getreden met de vader van de talentvolle middenvelder, Hans Erik Ödegaard.

voetbalzone

Wim Jonk zou namens de kampioen van Nederland deze herfst al meermaals contact hebben gehad met de familie Ödegaard. De bedoeling is het gezin zover te krijgen, dat zij naar Nederland verhuizen en dat de jonge Martin instroomt in de jeugdacademie van Ajax. Men wil het liefst dat hij uiterlijk eind november, begin december een keer een kijkje komt nemen op De Toekomst en in de Amsterdam ArenA.

Tot nu toe is Real Madrid de enige club die daadwerkelijk bezocht is door de piepjonge Ödegaard. Dat gebeurde met vrij veel vertoon, want de Noorse middenvelder werd met een privéjet opgehaald en naar de trainingsvelden van de Koninklijke gevlogen. Ajax speelt het anders en wil graag dat Ödegaard op 10 december op bezoek komt in Amsterdam voor de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Hij mag dan volgens het Noorse VG vanaf de tribune kijken hoe de club het doet.

voetbalzone

De krant sprak met twee Nederlandse journalisten over de interesse van Ajax in Ödegaard: Valentijn Driessen van De Telegraaf en Dennis Jansen van het Algemeen Dagblad. Eerstgenoemde zegt dat Ajax zich realiseert dat het niet de enige club is, die het talent graag weg zou halen bij Strömsgodset. “De concurrentie is groot, er zijn meer clubs die bezoekjes afleggen aan Noorwegen voor hem. Bij Ajax gaat hij wel in één ruk door naar het eerste elftal.”

Jansen stipt aan dat Ajax in het verleden fantastische spelers afleverde vanuit de opleiding. “Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Toby Alderweireld, Gregory van der Wiel, Daley Blind. Allemaal goede spelers die een serieuze kans kregen in het eerste. Real Madrid geeft af en toe een jongere een kans, maar kennen daar geen traditie in. Ajax wel”, benadrukt Jansen.

Bezig met laden …