Jean ButezImago

'Ajax in de markt voor Franse doelman; contact met entourage al gelegd'

Jordi Tomasowa19 aug 2024, 11:00
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2024, 11:00
Advertentie

Ajax heeft interesse in de 29-jarige doelman Jean Butez, zo meldt journalist Sacha Tavolieri. Naar verluidt hebben de Amsterdammers al contact gezocht met de entourage van de sluitpost van Royal Antwerp FC.

Tavolieri benadrukt op X dat Ajax nog geen bod bij the Great Old heeft neergelegd voor Butez en dat de relatie tussen Antwerp en Ajax een sleutel tot een transfer kan zijn.

De journalist doelt mogelijk op Marc Overmars, de technisch directeur van Antwerp. Al mag hij zijn taken tot 16 november niet uitvoeren vanwege een wereldwijde schorsing omdat hij zich grensoverschrijdend gedroeg in zijn periode bij Ajax.

Butez was de afgelopen seizoenen onder Mark van Bommel eerste doelman bij Antwerp. Onder de nieuwe trainer Jonas De Roeck is de Franse goalie zijn basisplaats echter kwijtgeraakt aan de 22-jarige Senne Lammens.

Butez ligt op de Bosuil nog vast tot medio 2026. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 8 miljoen euro.

Ajax lijkt nog serieus op zoek te zijn naar een nieuwe doelman. De Amsterdammers waagden volgens The Athletic onlangs tevergeefs een poging om Aaron Ramsdale van Arsenal te huren.

Francesco Farioli koos bij de start van het seizoen verrassend voor Remko Pasveer als eerste keeper. Diant Ramaj moest hierdoor genoegen nemen met een reserverol, terwijl Jay Gorter derde keuze is. De Argentijn Gerónimo Rulli werd eerder deze maand voor vier miljoen euro verkocht aan Olympique Marseille.

Bezig met laden …