voetbalzone

Ajax is plotseling tóch bereid speler te verkopen: clubs melden zich in Amsterdam

Mart van Mourik09 jul 2024, 17:32
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:39
Advertentie

Branco van den Boomen gaat mogelijk toch vertrekken bij Ajax, zo meldt Mike Verweij dinsdag in De Telegraaf. De middenvelder is door Francesco Farioli niet op de transferlijst geplaatst en de trainer gaf eerder aan hem te willen behouden, maar door interesse uit Spanje en Frankrijk komt een transfer mogelijk toch op gang.

Eerder maakte Verweij bekend dat Van den Boom een van de drie aankopen van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat is die Ajax wil behouden.

Ajax wil namelijk liefst negen van de twaalf aankopen van de vorige transferzomer verkopen. Alleen Diant Ramaj (22), Sivert Mannsverk (22) en Branco van den Boomen (28) kunnen langer blijven in de Johan Cruijff ArenA.

Nu blijken de Amsterdammers toch bereid mee te werken aan een eventuele transfer van Van den Boomen, omdat de club de transferopbrengsten goed kan gebruiken.

Bovendien is Van den Boomen voor Farioli geen beoogde basisspeler voor komend seizoen: op alle posities op het middenveld ziet de Italiaanse oefenmeester een beter alternatief.

Volgens de berichtgeving van Verweij heeft een aantal clubs uit zowel Frankrijk als Spanje zich gemeld bij Ajax én de middenvelder om te spreken over een eventuele transfer. Om welke clubs het precies gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Bezig met laden …