voetbalzone

‘Ajax is zeer tevreden over routinier en doet nieuw contractvoorstel’

Robin Bruggeman04 apr 2018, 06:58
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2018, 06:58
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar tekende afgelopen zomer een jaarcontract bij Ajax en is met 11 goals en 7 assists in 22 Eredivisie-wedstrijden tot nu toe belangrijk voor de ploeg van, eerst, Marcel Keizer en, sinds de winterstop, Erik ten Hag. De Amsterdammers lijken die mening te delen, aangezien Voetbal International woensdagochtend weet te melden dat de 34-jarige spits dicht bij een contractverlenging is.

Huntelaar werd in eerste instantie als stand-in van Kasper Dolberg naar de Johan Cruijff ArenA gehaald, maar vanwege de vormdip, en later de blessure, bij de jonge Deen groeide de routinier in de loop van het seizoen uit tot eerste keus in de punt van de aanval. Ajax zou daarnaast ook de rol die Huntelaar in de kleedkamer speelt waarderen en wil daarom nog een seizoen gebruikmaken van zijn diensten.

De spits stond tussen 2006 en 2008 ook al onder contract bij Ajax en kwam tot nu toe tot in totaal 163 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 117 keer het net wist te vinden. Huntelaar was afgelopen weekend nog belangrijk voor zijn ploeg door Ajax met de late 1-2 tegen FC Groningen in het spoor van koploper PSV te houden.

Bezig met laden …