voetbalzone

Ajax is zich bewust van belangrijke troef na eerste bod Dortmund op Álvarez

Mart Oude Nijeweeme20 jun 2023, 11:11
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 11:11
Advertentie

Borussia Dortmund heeft een eerste bod neergelegd bij Ajax voor Edson Álvarez, meldt BILD. Volgens de Duitse boulevardkrant gaat het om een bedrag van 30 miljoen euro. Daarmee komt BVB niet in de buurt van het streefbedrag van Ajax, dat 45 miljoen euro verlangt. Álvarez heeft zelf al aangegeven graag naar Dortmund te willen, maar weet dat Ajax met de interesse van het rijke West Ham United een belangrijke troef in handen heeft in de onderhandelingen.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Álvarez de overstap maakt van de Eredivisie naar de Bundesliga. De Mexicaan kwam in een eerder stadium zelf al tot een persoonlijk akkoord met de Dortmund, maar weet dat ook Ajax een belangrijke stem heeft. De nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen zou niet verder willen gaan dan 35 miljoen euro, terwijl Ajax minimaal 45 miljoen verlangt. Over dat gat van tien miljoen euro zal de komende tijd stevig worden onderhandeld.

Dortmund liet Jude Bellingham onlangs voor liefst 103 miljoen euro officieel vertrekken naar Real Madrid en heeft daardoor behoefte aan versterking op het middenveld. Ajax weet dat de Duitse topclub met het vertrek van Bellingham de nodige financiële stootkracht heeft en kan daardoor hoog inzetten. Dortmund dient stevig te onderhandelen met Sven Mislintat, de man die tussen 2006 en 2017 werkzaam was voor BVB.

Mocht het Dortmund niet lukken om Álvarez los te weken, dan heeft de club een schaduwlijst paraat met andere kandidaten. Daarop prijkt onder meer Morten Hjulmand (Lecce). De Deen is aanzienlijk goedkoper, daar zijn waarde wordt geschat op vijftien miljoen euro. Ook de naam van Felix Nmecha wordt in verband gebracht met Dortmund. De middenvelder van VfL Wolfsburg wordt net als Hjulmand gezien als 'koopje' met een som van vijftien tot twintig miljoen.

Bezig met laden …