voetbalzone

Ajax kan back van Groningen vergeten: 'Hij heeft een reëel zelfbeeld'

Bart Kruyt21 feb 2014, 16:30
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2014, 16:30
Advertentie

Hans Hateboer speelde al vier competitiewedstrijden in de Eredivisie, maar deed dat nog zonder profcontract. Pas deze week tekende de verdediger van FC Groningen zijn eerste verbintenis bij de club en hij mag zich dus officieel profvoetballer noemen. Met zijn keuze voor een contract bij Groningen schijnt Hateboer landskampioen Ajax teleur te hebben gesteld.

voetbalzone

Volgens RTV Noord wilde Ajax de twintigjarige rechtsback graag hebben, maar Hateboer koos dus voor een langer verblijf bij Groningen. "Dat zegt dat Hans een reëel zelfbeeld heeft, want als je Hans Hateboer heet en je komt nu uit de beloften naar het eerste van Groningen toe, dan denk ik dat je hartstikke blij mag zijn dat je bij Groningen speelt en meedoet. Dan lijkt mij een stap naar Ajax wel een stapje te ver", zegt hoofdtrainer Erwin van de Looi daarover.

Hateboer ging in de winterstop met FC Groningen mee op trainingskamp en maakte op 18 januari zijn debuut in de Eredivisie. Hij kende een opvallend eerste optreden: de verdediger speelde goed tegen RKC Waalwijk, maar kreeg ook meteen een directe rode kaart. Na een schorsing van twee duels keerde hij terug tegen sc Heerenveen en Hateboer deed vervolgens ook nog mee tegen FC Twente en Go Ahead Eagles.

Bezig met laden …