voetbalzone

Ajax kan borst natmaken: ‘Groepswinst is tevens goed voor de loting’

Daniel Cabot Kerkdijk07 nov 2013, 07:50
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2013, 07:50
Advertentie

Barcelona verzekerde zich woensdagavond van de knockout-fase van de Champions League. In het eigen Camp Nou was het team van Gerardo Martino met 3-1 te sterk voor AC Milan en die uitslag is in het voordeel van Ajax. In Amsterdam hoeft men echter niet te denken dat Barcelona later deze maand met een B-elftal naar Nederland afreist. Martino, die nog ongeslagen is als coach van Barcelona, wil ook dat zijn ploeg op de eerste plaats in Groep H eindigt.

/

“We zijn zeer tevreden over de gang van zaken”, vertelde Martino na afloop. “En ik praat in het algemeen. Dat we ons na vier speeldagen al voor de volgende ronde hebben geplaatst, zorgt voor meer rust. We hebben echter de plicht om deze groep te winnen. Dat is onze volgende doelstelling. In principe zijn er in de andere groepen geen verrassingen, maar je weet nooit tegen wie je moet spelen.”

“Het belangrijkste is om als eerste te eindigen, voor ons zelfvertrouwen. Op de tweede plaats is het op papier een voordeel als de loting plaatsvindt. Het is goed als we als eerste eindigen.” Lionel Messi zal zodoende naar alle waarschijnlijkheid gewoon op het veld staan als Ajax en Barcelona tegenover elkaar staan. De aanvaller was woensdag goed voor twee treffers en daarmee maakte hij enigszins een einde aan de berichtgeving over zijn sportieve dip. “Het is een risico om negatieve beweringen te doen over Messi, vandaag (woensdag, red.) speelde hij fenomenaal.”

Bezig met laden …