voetbalzone

'Ajax kan hem voor het viervoudige van elf miljoen euro doorverkopen'

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2016, 16:03
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2016, 16:03
Advertentie

Aad de Mos kan heel goed begrijpen dat Ajax werk maakt van de komst van Leon Bailey. De Amsterdamse club zou elf miljoen euro voor de vleugelaanvaller van RC Genk willen betalen. Een fors bedrag, maar het is in de optiek van De Mos een investering voor de toekomst. De trainer in ruste denkt dat Bailey met forse winst kan worden doorverkocht.

/

De Mos looft de veelzijdigheid van Bailey, die achter de spits en op de flanken uit de voeten kan. "Hij doet dingen die zeer tot de verbeelding zullen spreken bij het Ajax-publiek en hij kan ook op rechts spelen, naar binnen komen en uithalen met links", zo vertelt de oud-coach van onder meer Ajax aan Ajax Showtime.

"Ajax zou er goede zaken mee doen, want Bailey past er goed en de club kan hem zeker voor het twee-, drie- of viervoudige van elf miljoen euro doorverkopen. Hij is die elf miljoen euro zeker waard", zo besluit De Mos, die het echter goed voor de ontwikkeling van Bailey zou vinden als hij nog een jaar bij Genk blijft. De Belgische club wil Bailey overigens alleen verkopen als hij nog een jaar bij de Genkies blijft.


Bezig met laden …