voetbalzone

‘Ajax kan Huntelaar komende zomer door clausule gratis overnemen’

Gijs Freriks23 mrt 2016, 17:23
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 17:23
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar heeft bij Schalke 04 nog een contract tot de zomer van 2017, maar Ajax kan de aanvaller komende zomer gratis en voor niets binnenhalen. Dat komt doordat de Oranje-international een speciale Ajax-Klausel in zijn arbeidsovereenkomst heeft staan, zo meldt BILD.

/

Het is geen geheim dat Ajax in het verleden heeft geprobeerd om de 32-jarige Huntelaar terug te halen naar Amsterdam. Trainer Frank de Boer zei begin februari nog dat hij het bij de goalgetter had ‘geprobeerd’: “Want dat is een speler van wie je weet dat we met hem écht stappen kunnen maken. Met zijn ervaring, met zijn doelpunten... Nu moeten we vissen in een vijver met twintigjarige jongens, die misschien tien goede wedstrijden hebben gespeeld, maar die geven geen zekerheid dat ze het ook bij Ajax kunnen.”

“Of Huntelaar een optie was? Dat denk ik niet. Volgens mij is het zeer tevreden, maar we hebben het natuurlijk wel geprobeerd. Lukt het niet om een nieuwe aanvaller aan te trekken, dan moeten we het met de huidige selectie doen. Het moet dan stukken beter. Een versterking moet gewoon een toegevoegde waarde zijn, waarvoor je blind je hand in het vuur kan steken. Huntelaar was zo iemand”, sprak De Boer voor de camera van Ajax TV. Huntelaar speelde eerder 136 wedstrijden voor Ajax en daarin scoorde hij 105 keer.

Bezig met laden …