voetbalzone

Ajax krijgt plots concurrentie in strijd om Sutalo: bod van 12 miljoen ingediend

Sam Vreeswijk26 jul 2023, 13:50
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:03
Advertentie

Fiorentina heeft zich gemengd in de strijd om Josip Sutalo. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagmiddag. Volgens de transfermarktexpert hebben bronnen rond de club bevestigd dat Fiorentina een eerste bod heeft gedaan op de door Ajax begeerde verdediger van Dinamo Zagreb. Het zou gaan om een bod van twaalf miljoen euro.

“Fiorentina heeft een officieel openingsbod ingediend bij Dinamo Zagreb voor Josip Sutalo”, tweet Romano woensdag. “Dat bevestigen bronnen rondom de club. Ik heb begrepen dat het om een voorstel van twaalf miljoen euro gaat voor de Kroatische centrale verdediger, die ook op het lijstje staat van Ajax en meerdere andere clubs.”

Sutalo is een 1,90 meter lange rechtsbenige centrumverdediger die uit de jeugdopleiding komt van Dinamo. De achtvoudig Kroatisch international staat op 83 officiële duels voor de club. Hij stond in de basis tijdens de halve finale van de Nations League tegen Nederland (2-4 winst na verlenging) en de finale tegen Spanje (0-0, verlies na strafschoppen).

Vorige week meldde Mike Verweij van De Telegraaf nog dat Ajax ‘redelijk ver’ was in de onderhandelingen met Sutalo. Nederlandse en Kroatische media hadden daarvoor al bevestigd dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar Zagreb was afgereisd om met Sutalo’s entourage en werkgever Dinamo Zagreb te praten over een transfer van de Kroatische verdediger. Verweij stelde vrijdag in de podcast Kick-off dat Ajax nog steeds goede hoop heeft op een transfer.

“Ze zijn er redelijk ver mee", begon de Ajax-watcher zijn betoog. “Maar Zagreb wil hem wel behouden voor de voorrondes van de Champions League. Spelers vinden het vaak ook belangrijk om die wedstrijden nog te spelen, omdat ze de club met een goed gevoel willen verlaten.” De Kroatische kampioen speelt begin augustus een tweeluik tegen Astana. De laatst mogelijke play-off-wedstrijd wordt afgewerkt op 30 augustus, een dag voor de transfermarkt sluit. Inmiddels lijkt het dus maar de vraag of Sutalo wel naar Ajax gaat.

Bezig met laden …