voetbalzone

‘Ajax krijgt resoluut ’nee‘ te horen: beoogde versterking ziet niks in transfer’

Mart van Mourik24 jul 2023, 20:08
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Serhou Guirassy is niet geïnteresseerd in een transfer naar Ajax, zo meldt het Franse Foot Mercato maandagavond. Eerder op de dag maakte De Telegraaf bekend dat Ajax de spits graag zou willen ophalen bij VfB Stuttgart, maar de 27-jarige aanvalsleider vertrekt zelf liever naar de Premier League, zo klinkt het.

Guirassy wordt bestempeld als ‘een van de kandidaten’ om de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey. Guirassy moet vijftien miljoen euro kosten en Ajax is naar verluidt bereid een dergelijk bedrag te betalen, maar nu wordt in Frankrijk gemeld dat de kans klein is dat de transfer er gaat komen. De zevenvoudig international van Guinee zou al een concreet aanbod hebben gekregen van Ajax, maar de spits heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar de Premier League.

Guirassy speelt sinds vorig jaar zomer voor de voormalig werkgever van Sven Mislintat. De Duitse directeur was nota bene degene die de spits in eerste instantie naar Stuttgart haalde. Guirassy werd in september door die Schwaben gehuurd van Stade Rennais, alvorens de Duitsers de aanvaller deze zomer definitief overnamen voor een bedrag van negen miljoen euro. Op dit moment heeft de centrumspits een afkoopclausule in zijn contract van vijftien miljoen euro.

Bij Ajax had Guirassy - die er 14 maakte in 28 wedstrijden voor Stuttgart - de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Brobbey. Laatstgenoemde werd een jaar geleden voor ruim zestien miljoen euro overgenomen van RB Leipzig, nadat hij de zomer daarvoor transfervrij bij die Roten Bullen had getekend. Brobbey wist sinds zijn terugkeer niet altijd te overtuigen in Amsterdam. De fysiek sterke spits kwam afgelopen seizoen tot 32 optredens in de Eredivisie, waarvan 17 als basisspeler. Brobbey wist 13 keer te scoren in die duels.

Bezig met laden …