voetbalzone

Ajax krijgt slecht nieuws: liefst drie spelers langere tijd niet inzetbaar

Mart van Mourik05 jan 2024, 18:36
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 18:56
Advertentie

John van ‘t Schip heeft vrijdag een medische update van zijn selectie gegeven. In gesprek met Voetbal International laat de trainer van Ajax weten dat Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk voorlopig niet inzetbaar zijn.

Het trio had volgens de berichtgeving al lang terug moeten zijn op het veld, maar het herstelproces stagneert. Van ‘t Schip vertelt dat alle drie de middenvelders ‘een terugslag’ hebben gehad en dat er over de terugkeer van het drietal niets te zeggen valt.

“We zijn dun bezet op het middenveld”, erkent Van ‘t Schip. “Ik begreep van Sivert, dat toen hij binnenkwam, Ajax zoiets had van: wow, we hebben eindelijk onze nummer zes.

“Maar ik heb het nog niet gezien, want ik heb hem nog niet eens op het veld gezien. Hij heeft een terugslag gekregen, hetzelfde geldt voor Branco. Vos was ook nog niet klaar om mee te gaan op trainingskamp.”

“Dan kunnen ze beter in Amsterdam blijven om daar goed te worden behandeld”, besluit Van ‘t Schip. “We hebben hier ook alle handen nodig voor de jongens die trainen. Maar die drie zijn tegen Go Ahead Eagles ook nog niet inzetbaar.”

Op het trainingskamp werkt de coach van Ajax met een tijdelijke oplossing voor het middenveld om toch elf tegen elf te kunnen spelen. Tijdens de training op vrijdag speelden Anass Salah-Eddine en Ahmetcan Kaplan beiden op de nummer 6-positie.

De tweede seizoenshelft gaat voor Ajax van start op 14 januari, wanneer men afreist naar Deventer voor het duel met Go Ahead Eagles.

Bezig met laden …