voetbalzone

Ajax laat Milik niet zomaar gaan: 'En misschien wil Arek wel blijven'

Bart Kruyt05 jul 2016, 14:21
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 14:21
Advertentie

Ajax is niet van plan om Arek Milik zomaar te laten gaan. De aanvaller wordt in verband gebracht met vooral Napoli en volgens geruchten in Italië heeft Milik zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt met de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Serie A. Marc Overmars ontkent echter dat het al zo ver is: “Op dit moment is een vertrek van Milik niet aan de orde”, zegt hij.

/

De 22-jarige Milik heeft bij Ajax nog een contract voor drie seizoenen, waardoor de Amsterdammers een sterke onderhandelingspositie hebben. “En wie zegt dat Arek weg wil? Misschien wil hij wel blijven, en wij willen niet zomaar van hem af”, maakt Overmars duidelijk aan Voetbal International. “Meer kunnen we er niet over kwijt.”

Ajax nam Milik een jaar geleden over van Bayer Leverkusen, na een succesvolle huurperiode. De club uit Amsterdam betaalde destijds circa drie miljoen euro, maar Bayer bedong ook een fors doorverkooppercentage. Over de hoogte van het percentage is geen duidelijkheid; de getallen in de media variëren van vijftien tot dertig procent.

Mateo Cassierra
Arek Milik ontbreekt momenteel op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk en dat geldt ook voor Mateo Cassierra, de Colombiaanse aanwinst van de Amsterdammers. De aanvaller is momenteel in zijn vaderland druk bezig om de laatste papieren in orde te maken en zal waarschijnlijk vrijdag aansluiten in Mayrhofen, waar hij kennis zal maken met zijn nieuwe ploeggenoten.

Bezig met laden …