voetbalzone

Ajax legt 'spits van de toekomst' vast: 'Hoesen begint bij de beloften'

Daniel Cabot Kerkdijk29 aug 2012, 16:25
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2012, 16:25
Advertentie

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Danny Hoesen. De 21-jarige aanvaller is afkomstig van Fulham, waar hij nog tot 1 juli 2013 onder contract stond. Hoesen tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015. In de overeenkomst is een eenzijdige optie van Ajax opgenomen voor nog een seizoen.

/

"Dit geeft me een enorm trots gevoel", vertelt Hoesen woensdagmiddag via de officiële kanalen van Ajax. "Ik ben heel blij met dit contract. Het lijkt me fantastisch om bij een topclub als Ajax te mogen spelen. Ik ben jong naar Engeland gegaan. Dat was een mooie ervaring. Gelukkig heeft Fortuna Sittard me afgelopen seizoen de kans gegeven om me verder in de kijker te spelen. Daar ben ik ze dankbaar voor."

Omdat Hoesen tijdens de voorbereiding nog geen wedstrijd heeft gespeeld, zal hij eerst speelminuten in Jong Ajax gaan maken. Marc Overmars, directeur voetbalzaken: "Danny begint bij Jong Ajax. Hij is een talent, daarom bieden we hem een meerjarig contract aan. Hij zou onze spits van de toekomst kunnen worden. We zijn in elk geval blij dat hij naar Ajax komt en we zijn benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen."

Hoesen speelde in Nederland bij Fortuna Sittard. In de zomer van 2009 vertrok de spits naar Fulham, dat hem verhuurde aan respectievelijk het Finse HJK Helsinki en Fortuna Sittard. In Sittard was hij het afgelopen seizoen clubtopscorer met dertien doelpunten.

Bezig met laden …