voetbalzone

Ajax liet Alaba links liggen: ‘Dat was enorm frustrerend voor mij’

Gijs Freriks18 feb 2014, 18:15
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2014, 18:15
Advertentie

Heinz Schilcher speelde tussen 1971 en 1973 als middenvelder voor Ajax en was tussen 2007 en 2010 scout voor de Amsterdamse club. Ajax contracteerde evenwel nooit een speler die werd getipt door de 66-jarige Oostenrijker. De huidige koploper van de Eredivisie zal daar nu misschien spijt van hebben.

voetbalzone

Schilcher kwam namelijk met de naam van David Alaba op de proppen, die momenteel voor Bayern München speelt. “Zulke spelers hebben we genoeg, zeiden ze”, herinnert Schilcher zich in gesprek met Der Kurier. “Dat was enorm frustrerend voor mij. Als ik zo’n speler dan niet aan een andere club mag aanbieden, dan heeft het voor mij geen zin meer. Daarom besloten we ook uit elkaar te gaan.” Alaba maakte in 2008 de overstap van Austria Wien naar Bayern en de rest is geschiedenis.

Schilcher spreekt zich in het interview met het dagblad ook uit over de confrontatie tussen Ajax en Red Bull Salzburg. Donderdag komen die Bullen voor de eerste ontmoeting in de knock-outronde van de Europa League op bezoek in de Amsterdam ArenA. Volgens Schilcher is Ajax ‘licht favoriet’: “In Nederland zijn er zes, zeven topclubs. Daardoor is Ajax verder dan Salzburg.” Red Bull, dat geleid wordt door Roger Schmidt, staat in de Bundesliga dertien punten voor op runner-up SV Grödig.

De zevenvoudig Oostenrijks kampioen verloor dit seizoen pas twee keer in de competitie en is dus in vorm. Red Bull is volgens Schilcher echter ook kwetsbaar: “Ajax kan negentig minuten in een hoog tempo spelen en ik betwijfel of Salzburg dat ook kan. De backs van Salzburg zijn de zwaksten, zij zullen het zwaar krijgen.” Maar, zo verzekert Schilcher: “Op een goede dag kan Salzburg in Europa van elke tegenstander winnen.”

Bezig met laden …