voetbalzone

Ajax lijkt te zullen handelen: ‘Milik voorbestemd om verkocht te worden’

Erik van Dam17 jun 2016, 07:33
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2016, 07:33
Advertentie

Arek Milik maakte afgelopen seizoen 21 goals voor Ajax en reisde daarna als één van slechts twee spelers uit de Eredivisie af naar het EK. Daar probeert hij met Polen de groepsfase door te komen, maar na de 1-0 zege op Noord-Ierland lukte het donderdag tegen Duitsland niet opnieuw te winnen. Milik miste meerdere kansen en volgens De Telegraaf doet dat zijn marktpositie geen goed.

/

De ochtendkrant rekent erop dat Ajax deze zomer afscheid zal nemen van de 22-jarige Milik. “Met de aankoop van de Colombiaanse spits Mateo Casierra deze week en de hoop op de komst van Klaas-Jan Huntelaar naar de ArenA, is Milik voorbestemd om verkocht te worden”, noteert men in de vrijdageditie. De Telegraaf wijst erop dat ‘cashen’ lucratiever wordt als Milik nog wat doelpunten meepikt in Frankrijk.

Milik komt er niet goed vanaf in het wedstrijdverslag. Men schrijft dat in het Stade de France ‘de Ajacied’ weer naar boven kwam in Milik en dat zijn poging om een voorzet van Kamil Grosicki binnen te koppen een raadsel was. Hij verwerd van held tegen de Noord-Ieren tot schlemiel tegen buurland Duitsland, concludeert de krant. “De eeuwige vraagtekens in Amsterdam bevestigend.”

Bezig met laden …