voetbalzone

Ajax lijkt zesde aanwinst te kunnen presenteren na doorstaan medische keuring

Jordi Tomasowa15 aug 2023, 20:45
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:31
Advertentie

Chuba Akpom mag zich op korte termijn speler van Ajax noemen. De 27-jarige spits heeft zijn medische keuring inmiddels doorstaan en gaat bij de Amsterdammers met rugnummer 10 spelen, zo meldt Voetbal International. Akpom komt over van Middlesbrough, dat volgens The Athletic minimaal 12 miljoen euro ontvangt, een bedrag dat door bonussen nog eens met twee miljoen euro kan oplopen.

Akpom gaat voor vijf jaar tekenen in Amsterdam. De komst van een spits was één van de topprioriteiten van Sven Mislintat. Vorige week woensdag werd duidelijk dat dat Akpom moest worden. De Engelsman maakte afgelopen seizoen 28 doelpunten, meer dan ieder ander in de Championship. Dat viel ook het Franse RC Lens op. Lens was al akkoord met Middlesbrough en had zelfs al een medische keuring gepland staan. Toen het hoogte van de interesse van Ajax kreeg, trok de Champions League-deelnemer zich echter terug.

Ajax gaat er zo met het volle pond vandoor. De Amsterdammers betalen volgens The Athletic 12 miljoen euro voor Akpom, exclusief 2 miljoen aan te behalen bonussen. Naast Brian Brobbey beschikte Ajax nog niet over een echte centrumspits. Brobbey heeft bovendien de laatste tijd het vizier niet op scherp staan: in de voorbereiding en in de seizoensouverture tegen Heracles Almelo (4-1) miste hij talloze opgelegde kansen.

Er heerst wel de nodige scepsis rondom Akpoms komst. Vorig seizoen was het enige jaar waarin de Engelsman echt op schot was. Hij maakte daarvoor nooit meer dan 10 doelpunten in een jaar, wat hem lukte namens PAOK Saloniki in het seizoen 2019/20. Akpom is een bekende van Mislintat, daar de Duitser scout was toen Akpom zijn eerste stapjes als prof zette bij Arsenal.

Akpom moet de zesde aanwinst van Mislintat worden. De Duitser haalde eerder deze zomer Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Carlos Borges, Diant Ramaj en Jakov Medic al naar Amsterdam. Ajax wil zich in de laatste twee weken in ieder geval nog versterken met twee nieuwe verdedigers.

Bezig met laden …