voetbalzone

Ajax maakt einde aan onzekerheid en legt toptalent Kishna langer vast

Bart Kruyt23 jan 2014, 11:24
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2014, 11:24
Advertentie

Ajax heeft daags na het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker opnieuw goed nieuws kunnen melden. De Amsterdammers maken op de website van de club bekend dat Ricardo Kishna zijn aflopende contract heeft verlengd. Kishna heeft voor twee seizoenen bijgetekend en ligt nu tot de zomer van 2016 vast bij Ajax. In het contract zit een optie voor een extra seizoen.

voetbalzone

Met het nieuws komt er een einde aan de onzekerheid over de toekomst van de negentienjarige linksbuiten. In december leek Kishna nog transfervrij te gaan vertrekken bij Ajax, omdat er geen akkoord kon worden bereikt over een nieuw contract. Het toptalent liet zelf echter weten dat hij graag in Amsterdam wilde blijven en zaakwaarnemer Mino Raiola ging daardoor toch weer met Ajax om tafel. Nu is er alsnog een overeenkomst over een verlenging van de samenwerking.

Kishna ging eerder deze maand met de selectie van Ajax mee op trainingskamp naar Turkije en maakte veel indruk op Frank de Boer. "Zijn juniorentijd is definitief voorbij. Hij is goed ingevallen", zei de coach over de geboren Hagenaar. "Hij is een uitzonderlijk talent en heeft het in zich om een uitzonderlijke speler te worden. Hij zal vaak bij de eerste achttien zitten, maar vaak ook niet. Ricardo gaat de komende periode pendelen tussen het eerste en de beloften." Kishna wacht nog op zijn officiële debuut in Ajax 1.

Bezig met laden …