voetbalzone

Ajax maakt inderdaad werk van target: ‘Mislintat vloog erheen voor gesprekken’

Noel Korteweg17 jul 2023, 15:53
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 15:53
Advertentie

Sven Mislintat was zondag inderdaad onderweg naar Kroatië om gesprekken te voeren met Dinamo Zagreb en target Josip Sutalo. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Er was nog wat onduidelijkheid of het inderdaad de directeur voetbalzaken van Ajax was op de foto en of hij echt naar Kroatië vloog. Nu wordt dat dus bevestigd door Verweij.

De clubwatcher van De Telegraaf kwam zaterdagmiddag zelf met het nieuws dat de Amsterdammers in Sutalo de ideale opvolger van Jurriën Timber zien. “Daar heb ik wat belletjes over gepleegd met mensen die bekend zijn met het internationale voetbal”, begint Verweij in de podcast. “Die zijn zeer gecharmeerd van Sutalo en vinden hem een enorme aanwinst voor Ajax als hij zou komen. Hij moet Timber opvolgen, maar dat zou echt een keurige vervanger zijn.”

De 23-jarige Kroaat is wel ‘een dure vervanger’, zegt Verweij. “Er hangt nu nog een prijskaartje van twintig miljoen euro om zijn nek, maar misschien dat je er met een iets lager bedrag en bonussen wel uit kan komen.” De journalist kwam de foto van Mislintat op Schiphol zondag ook tegen op Twitter. “Hij was onderweg naar Zagreb om gesprekken met de speler en de club te voeren”, aldus Verweij. “Je ziet dat je uit die hoek in Europa wel heel goede spelers kan halen. Daar kan Feyenoord ook over meepraten, met Dávid Hancko. Die kende ook bijna niemand voordat hij naar Nederland kwam.”

Sutalo brak in 2020 door bij Zagreb, dat hem begin 2021 voor een halfjaar verhuurde aan competitiegenoot NK Istra. De teller staat inmiddels op 81 wedstrijden voor zijn club, waarin de rechtspoot goed was voor 6 doelpunten en 4 assists. Sutalo maakte vorig jaar zomer zijn debuut in het nationale elftal van Kroatië en speelde sindsdien acht interlands voor de ploeg. Sutalo stond in de basis bij Kroatië in de halve finale van de Nations League tegen Nederland (2-4 overwinning) in juni. Hij startte enkele dagen later ook in de finale tegen Spanje, dat na strafschoppen (4-5 na 0-0 eindstand) te sterk bleek voor de Kroaten.

De centrale verdediger kan na Benjamin Tahirovic (AS Roma) en Branco van den Boomen (Toulouse) de derde zomerse versterking worden van Ajax. De Amsterdammers zagen vrijdagavond aanvoerder Dusan Tadic naar Fenerbahçe vertrekken. De ploeg van Maurice Steijn nam deze zomer naast Timber en Tadic ook (tijdelijk) afscheid van Youri Regeer, Naci Ünüvar (beiden FC Twente), Florian Grillitsch (TSG Hoffenheim), Kik Pierie (Excelsior) en Youri Baas (NEC).

Bezig met laden …