voetbalzone

Ajax maakt melding van akkoord over transfer Zivkovic

Gijs Freriks16 jun 2017, 18:26
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2017, 18:26
Advertentie

Richairo Zivkovic staat niet langer op de loonlijst van Ajax. De Amsterdammers maken vrijdagavond bekend dat zij met KV Oostende een akkoord hebben bereikt over een transfersom voor de twintigjarige aanvaller. “Succes bij je nieuwe club”, schrijft Ajax.

Als een verrassing kwam de overstap al niet meer, want Het Laatste Nieuws meldde zaterdag al dat Zivkovic zelf een persoonlijk akkoord met de club uit de Pro League had bereikt. Oostende eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats, wordt getraind door Yves Vanderhaeghe en heeft ook onder anderen David Rozehnal, Franck Berrier,Yassine El Ghanassy, Nicklas Pedersen en Joseph Akpala onder contract staan.

Zivkovic maakte in de zomer van 2014 voor 1,9 miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Ajax en door variabelen kon die transfersom nog oplopen tot tweeënhalf miljoen, zo meldde RTV Noord destijds. Zivkovic kwam in Amsterdamse dienst tot twee doelpunten en één assist in tien wedstrijden en maakte zijn minuten voornamelijk bij de beloften.

Om op een hoger niveau wat vaker aan spelen toe te komen, liet Zivkovic zich verhuren aan Willem II en FC Utrecht en nu is hij dus definitief vertrokken uit de Johan Cruijff ArenaA. Hij had bij de runner-up van het afgelopen seizoen nog een contract tot medio 2019. Het is onduidelijk wat voor bedrag Ajax voor hem ontvangt, maar het staat wel vast dat FC Groningen tien procent krijgt van de eventueel gemaakte winst.

Bezig met laden …