Naci UnuvarImago

Ajax maakt melding van vertrek Ünüvar: 'Stap naar Ajax 1 niet kunnen maken'

Mart van Mourik29 aug 2024, 18:20
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2024, 18:21
Advertentie

Naci Ünüvar heeft Ajax verlaten, zo maakt de club bekend. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met RCD Espanyol over een huurtransfer tot het einde van het seizoen. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Een afscheid tussen Ünüvar en Ajax hangt al geruime tijd in de lucht. De buitenspeler werd jarenlang beschouwd als een van de grootste talenten van De Toekomst, maar wist die torenhoge verwachtingen nooit waar te maken.

Er volgden huurperiodes bij Trabzonspor en FC Twente, maar ook daar wist het jeugdproduct van Ajax geen onuitwisbare indruk achter te laten. Farioli maakte daarop tijdens de Open Dag bekend dat Ünüvar mocht uitkijken naar een nieuwe club.

Dinsdag meldde De Telegraaf al dat Espanyol had aangeklopt met belangstelling voor Ünüvar, al was het nog niet helemaal duidelijk welke concrete plannen los Pericos voor ogen hadden. Nu hebben de clubs dus een akkoord bereikt over een tijdelijke transfer. Bovendien is er een koopoptie opgenomen in het contract.

Vermoedelijk neemt Espanyol het volledige salaris over van de 21-jarige aanvaller, die in Amsterdam jaarlijks zo’n één miljoen euro opstrijkt. Ünüvar maakte direct na de bekendmaking van de interesse al duidelijk open te staan voor een tijdelijke overstap.

"Naci heeft helaas niet de definitieve stap naar Ajax 1 kunnen maken", laat technisch directeur Alex Kroes weten. "Hem wacht een mooie sportieve uitdaging bij Espanyol. Hopelijk komen daar al zijn sportieve wensen uit. Wij wensen hem alle succes toe."

De 21-jarige Ünüvar maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde in december 2019, namens Jong Ajax, in het betaald voetbal. Slechts een maand later volgde zijn debuut in de hoofdmacht.

De destijds zestienjarige buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder kan fungeren, scoorde in de met 7-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Spakenburg en werd daarmee de jongst scorende debutant ooit.

Bezig met laden …