voetbalzone

Ajax meldt zich bij Chelsea voor ex-Vitessenaar Traoré

Bart Kruyt28 dec 2015, 06:00
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2015, 06:00
Advertentie

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Bertrand Traoré. De aanvaller uit Burkina Faso kende vorig seizoen een geweldig jaar bij Vitesse en keerde vervolgens terug naar Chelsea, maar komt bij de Engelse landskampioen niet aan spelen toe. Ajax hoopt Traoré te kunnen huren en wil een optie tot koop in het contract laten opnemen, schrijft De Telegraaf.

voetbalzone

Chelsea heeft het voorstel van de Amsterdammers in beraad. Traoré was vorig seizoen goed voor 13 doelpunten in 29 competitiewedstrijden voor Vitesse en was met zijn goede spel in vooral de tweede seizoenshelft een van de uitblinkers in de Eredivisie. Mogelijk maakt de twintigjarige Afrikaan in januari dus zijn rentree op de Nederlandse velden.

Ajax huurde eerder Arek Milik met een optie tot koop en hoopt dit ook bij Traoré te kunnen doen. Marc Overmars wilde het nieuws niet bevestigen noch ontkennen: “Ik wil niet op namen ingaan”, luidde zijn korte reactie. Traoré speelde dit seizoen maar drie duels voor Chelsea: een in de Capital One Cup, een in de Premier League en een in de Champions League.

Bezig met laden …