voetbalzone

Ajax mist basisklant door blessureleed in uitwedstrijd tegen FC Utrecht

Dominic Mostert23 dec 2018, 09:35
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2018, 09:35
Advertentie

Nicolás Tagliafico kan zondag niet meedoen met Ajax in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf. De linksback hield een blessure over aan de wedstrijd tegen De Graafschap (8-0) van vorige week zondag en is nog niet volledig hersteld. Om wat voor blessure het gaat, is niet duidelijk.

Tagliafico zou de blessure in de slotfase van de wedstrijd hebben opgelopen. Dinsdag behoorde de Argentijn niet tot de wedstrijdselectie van Ajax voor het bekerduel met Roda JC Kerkrade, dat via een strafschoppenserie werd gewonnen. De absentie van de vleugelverdediger is een domper voor trainer Erik ten Hag, onder meer omdat hij geen linksback achter de hand heeft die hij één op één kan vervangen.

De trainer, die het opneemt tegen zijn oude club, kan ervoor kiezen om Daley Blind op de linksbackpositie te zetten en Maximilian Wöber in het centrum op te stellen, of andersom. Daley Sinkgraven kan ook als linksback uit de voeten, al gaf Ten Hag woensdag nog toe dat hij niet weet op welke positie zijn pupil zich moet gaan richten. De achttienjarige linksback Mitchel Bakker van Jong Ajax wordt vermoedelijk nog niet rijp geacht voor een basisplaats.

De wedstrijd tussen Utrecht en Ajax begint zondag om 12.15 uur in De Galgenwaard. Ajax wil in het spoor blijven van koploper PSV en moet winnen om de Eindhovenaren weer tot twee punten te naderen. Ajax won slechts een van de laatste negen uitwedstrijden tegen Utrecht in de Eredivisie.

Bezig met laden …