voetbalzone

‘Ajax moet liefst twintig procent afstaan bij transfer Sánchez naar Tottenham’

Dominic Mostert20 aug 2017, 13:11
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2017, 13:11
Advertentie

Ajax moet een aanzienlijk deel van de transfersom voor Davinson Sánchez afstaan aan zijn oude club Atlético Nacional, zo melden diverse Colombiaanse media. De Amsterdammers houden niet 40 tot 42 miljoen euro, maar een lager bedrag over aan de overstap van de verdediger naar Tottenham Hotspur.

In totaal zou Atlético Nacional twintig procent, ofwel acht miljoen euro, ontvangen met de transfer van Sánchez. De Colombiaanse club bedong in de zomer van 2016 een doorverkooppercentage en heeft tevens recht op een opleidingsvergoeding, meldt onder meer Deportes RCN. Een jaar geleden betaalde Ajax vijf miljoen euro voor de 21-jarige verdediger.

Door de deal met Atlético Nacional zou Ajax maximaal 34 miljoen overhouden aan de overgang. Directeur spelerszaken Marc Overmars kondigde na de transfer van Sánchez aan dat er geen spelers meer gaan vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Wel hoopt Overmars nog enkele versterkingen binnen te halen, onder wie Maximilian Wöber, de negentienjarige verdediger van Rapid Wien.

Bezig met laden …