voetbalzone

Ajax moet vrezen voor concurrentie: ‘Veel clubs zijn net zo interessant’

Dominic Mostert30 apr 2018, 16:58
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2018, 16:58
Advertentie

Mathias Jensen staat niet in contact met Ajax. De Amsterdammers worden al enkele maanden in verband gebracht met de middenvelder van FC Nordsjaelland; deze zomer zou het volgens Nederlandse en Deense media daadwerkelijk tot een transfer moeten komen. De verhalen bereiken ook Jensen, maar die weet nog van niets.

"Ik kan wel veel lezen over Ajax, maar ik lieg niet als ik zeg dat ik niet meer weet dan jij. Ik heb nog geen contact met ze gehad", vertelt de 22-jarige middenvelder maandag aan TV3. "Ik denk ook dat er veel andere clubs zijn die net zo interessant zijn als Ajax." Eerder deze maand verzekerden BT en Tipsbladet dat Ajax zich binnenkort met een miljoenenbod wil melden. John Steen Olsen, de Deense scout die al veel spelers naar Ajax bracht, zou Jensen uitvoerig hebben gescout.

Ajax is niet de enige club met interesse: ook Celta de Vigo, Sevilla, Villarreal, Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen en Southampton zouden azen op Jensen, die wordt getaxeerd op ongeveer acht miljoen euro. "Vroeger dacht ik altijd dat ik éérst naar Nederland wilde verkassen, als opstapje naar Spanje", vertelde Jensen onlangs. "Inmiddels denk ik er wat anders over. Er zijn meer landen waar goed voetbal wordt gespeeld dat bij mij past. Ik sluit niets uit."

Bezig met laden …