voetbalzone

Ajax moet vrezen voor toptarget door nieuw aanstaand bod van Fiorentina

Jonathan van Haaster27 jul 2023, 16:36
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Fiorentina is nog altijd volop in de race om Josip Sutalo. De verdediger van Dinamo Zagreb staat in de nadrukkelijke belangstelling van zowel de Italiaanse club als Ajax en beide clubs hebben al tevergeefs een bod uitgebracht op de Kroaat. Het eerste bod van Fiorentina bedroeg twaalf miljoen euro, maar transfermarktexpert Gianluca Di Marzio weet te melden dat la Viola klaar is om in de komende uren een nieuw en verbeterd voorstel in te dienen.

Het bod van 12 miljoen euro leek al relatief laag, daar Ajax een bod uitbracht van 18 miljoen euro en Dinamo 25 miljoen vraagt. Fiorentina is van plan zijn bod nu flink te verhogen, weet Di Marzio. Een nieuw bod op de felbegeerde mandekker wordt in de komende uren verwacht. De precieze hoogte van het tweede bod is vooralsnog onbekend, maar de verwachting is dat de club richting de twintig miljoen zal gaan. Fiorentina volgt Sutalo al drie jaar en heeft goede hoop dat het hem kan overtuigen naar Florence te komen. Daar zou hij de opvolger moeten worden van Igor, die de Serie A achter zich liet voor een avontuur bij Brighton & Hove Albion.

Sutalo wordt gevolgd door meerde clubs, waaronder dus ook Ajax. De Amsterdammers zijn naarstig op zoek naar een vervanger van Jurriën Timber, die naar Arsenal vertrok. Vorige week meldde Mike Verweij van De Telegraaf nog dat Ajax ‘redelijk ver’ was in de onderhandelingen met Sutalo. Nederlandse en Kroatische media hadden daarvoor al bevestigd dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar Zagreb was afgereisd om met Sutalo’s entourage en werkgever Dinamo Zagreb te praten over een transfer van de Kroatische verdediger. Verweij stelde vrijdag in de podcast Kick-off dat Ajax nog steeds goede hoop heeft op een transfer.

“Ze zijn er redelijk ver mee", begon de Ajax-watcher zijn betoog. “Maar Zagreb wil hem wel behouden voor de voorrondes van de Champions League. Spelers vinden het vaak ook belangrijk om die wedstrijden nog te spelen, omdat ze de club met een goed gevoel willen verlaten.” De laatst mogelijke play-off-wedstrijd wordt afgewerkt op 30 augustus, een dag voor de transfermarkt sluit. Dinsdag nam Dinamo de eerste horde richting de groepsfase van de Champions League. Met Sutalo als basisspeler won de club in de heenwedstrijd van de tweede voorronde met 4-0 van FC Astana. Feyenoord-target Luka Ivanusec maakte een hattrick.

Bezig met laden …