voetbalzone

Ajax moet wachten op doorverkooppercentage: ‘Ik heb geen haast’

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2021, 11:25
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2021, 11:25
Advertentie

Razvan Marin wil Cagliari niet al na een seizoen verlaten. De middenvelder maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Sardinië, waar hij tot liefst 39 wedstrijden in alle competities kwam en daarmee een wezenlijk aandeel in het lijfsbehoud van het team van Leonardo Semplici in de Serie A had. Dat heeft ook tot sluimerende belangstelling van diverse clubs geleid.

Het Olympique Lyon van Peter Bosz zou ruim een week geleden een bod van vijftien miljoen euro hebben uitgebracht. Het is onduidelijk welke vraagprijs Cagliari hanteert en of de club überhaupt medewerking wil verlenen aan een transfer. Clubs uit de Bundesliga, LaLiga en ook clubs uit de Serie A zelf hebben de Roemeens international op het oog.

“Er zijn enkele clubs uit de Serie A met belangstelling”, erkent Marin in gesprek met diverse Roemeense media. “Ook buiten de Serie A is er interesse. Ik heb echter geen haast. Ik heb persoonlijk een goed seizoen achter de rug en ik wil ook komend seizoen in het tenue van Cagliari spelen. Ik wil laten zien dat ik constant kan presteren.”

Marin, 25 jaar, kwam in de zomer van 2019 voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, als opvolger van de vertrokken Frenkie de Jong. Hij had in België een topseizoen achter de rug, maar kon die lijn in Amsterdam niet doortrekken. Hij stond in de eerste duels van het seizoen nog regelmatig in de basis, maar raakte zijn plek kwijt. Hij kwam tot slechts zeventien officiële duels, vooral als invaller.

Cagliari huurde Marin afgelopen seizoen van Ajax, inclusief een verplichte optie tot koop van tien miljoen euro. De Amsterdamse club bedong tevens een doorverkooppercentage. Als het aan Marin ligt, vloeit er voorlopig niet meer geld terug naar Ajax.

Bezig met laden …