voetbalzone

‘Ajax moet zorgen dat een team één seizoen lang op topniveau presteert’

Robin Bruggeman03 okt 2016, 18:20
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2016, 18:20
Advertentie

De Amsterdam ArenA is deze dagen het toneel van een mondiale voetbaltop georganiseerd door de Qatarese Aspire Academy. Naast bekende namen als Marcelo Bielsa en André Villas-Boas, en oud spelers als Xavi en Carles Puyol, mocht ook Marc Overmars zijn visie op Ajax en het Nederlands voetbal uit de doeken doen. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers liet zijn licht schijnen op de prestaties van de club in de Champions League en de toekomst van het vaderlandse voetbal.

/

“Succes in de Champions League is voor Ajax moeilijk. Financieel kunnen we nog niet eens concurreren met clubs uit de Championship. Ajax moet toegroeien naar een situatie dat een team één seizoen lang op topniveau is. Op dat niveau kunnen we dan niet blijven, maar we kunnen er wel steeds naartoe groeien”, tekende Ajax Life op. “Nederland is een opleidland voor de grote competities geworden. Ronald (de Boer, red.) was 28 toen hij vertrok bij Ajax. Ikzelf ging weg op mijn 24ste en nu gaan ze al op 21-jarige leeftijd.”

Overmars ziet dat een vroeg vertrek uit de Eredivisie bij lange na geen garantie voor een succesvolle loopbaan is, aangezien veel talenten moeite hebben om aan speeltijd in de grote competities te komen. Dat heeft ook zijn weerslag op de prestaties van het Nederlands elftal, dat momenteel een moeilijke periode doormaakt. De voormalige vleugelflitser is echter wel van mening dat Oranje zich binnenkort weer zal oprichten: “Talent komt en gaat. Er is veel talent in Nederland. Ik verwacht dat de volgende generatie er op het WK van 2022 weer staat.”

Bezig met laden …