voetbalzone

Ajax nam nog geen contact op: ‘Ik richt me gewoon op mijn taak hier’

Erik van Dam16 dec 2014, 09:14
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2014, 09:14
Advertentie

Britse media schreven zondag dat Ajax de naam van Danny Ings zou hebben opgeschreven, als potentiële versterking voor de voorhoede. De 22-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract bij Burnley en is de grote blikvanger bij die club: vorig seizoen maakte hij 21 goals in de Championship en dit seizoen schreef hij vier doelpunten op zijn naam in de Premier League. Ings zelf is echter niet bezig met de vermeende interesse vanuit Amsterdam.

voetbalzone

De spits van the Clarets probeert zich zo min mogelijk te laten beïnvloeden door speculaties in binnen- en buitenland. Zijn naam werd eerder al gelinkt aan clubs als Newcastle United, Aston Villa en Southampton. Zijn transferwaarde werd eerder geschat op een riante dertien miljoen euro, maar het ligt voor de hand dat geïnteresseerde partijen willen wachten tot het seizoen 2014/15 ten einde is gekomen: dan is hij transfervrij.

Tot die tijd probeert Ings zich zo weinig mogelijk bezig te houden met het geruchtencircuit, zegt hij. Dat Ajax naar verluidt belangstelling heeft, laat hem verder koud. “Ik lees het niet eens. Ik richt me gewoon op mijn taak hier en ik sta nog altijd onder contract bij Burnley. Dat is nu het belangrijkste”, merkt de Engelsman op in de Lancashire Telegraph. Trainer Sean Dyche van Burnley vindt dat een goede mentaliteit.

“Er worden al vanaf dag één dat ik hier kwam werken, twee jaar terug, verhalen geschreven over Danny’s toekomst”, zegt Dyche in de krant. Hij hoopt dat Burnley erin slaagt de gesprekken met Ings tot een goed einde te brengen: er wordt achter de schermen nog steeds onderhandeld met zijn management over een nieuw contract. Het heeft er echter alle schijn van dat de aanvaller Turf Moor zal gaan verlaten.

Bezig met laden …