voetbalzone

Ajax niet blij met Olympische Spelen: 'Dan moet hij gewoon bij ons zijn'

Bart Kruyt16 apr 2016, 09:21
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2016, 09:21
Advertentie

Het EK is niet het enige grote sportevenement voor voetballers in de aankomende zomer: in augustus staan ook de Olympische Spelen op het programma. Het Olympisch voetbaltoernooi wordt tussen 4 en 20 augustus afgewerkt in Rio de Janeiro en de elftallen bestaan grotendeels uit spelers onder 23 jaar. Ieder land mag drie dispensatiespelers in de selectie opnemen.

/

Nederland wist zich niet te kwalificeren voor het toernooi, maar Ajax krijgt mogelijk toch nog te maken met de Olympische Spelen. Amin Younes gaf vorige week al aan dat hij hoopt deel te mogen nemen met de Duitse voetbalploeg en Viktor Fischer is in beeld om mee te gaan met Denemarken. Frank de Boer is hier echter niet blij mee.

Ajacieden die naar de Olympische Spelen gaan, missen een groot deel van de voorbereiding, de start van de competitie en de eventuele voorronde van de Champions League. “Als Fischer te belangrijk voor ons is, dan blijven we bij ons beleid dat als hij door ons betaald wordt en hij het hele jaar voor ons moet spelen”, zegt De Boer tegen het Deense TV2. “Dan moet hij gewoon bij ons zijn. Maar we zullen het moeten gaan bekijken.”

Bezig met laden …