Ajax Onder-19 dwingt met tweede zege op Grieken Europese overwintering af

Robin Bruggeman22 nov 2016, 19:53
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2016, 19:53

Ajax Onder-19 heeft dinsdagavond de knappe 0-2 zege in de heenwedstrijd tegen PAOK Saloniki in eigen huis gevolg gegeven. De Amsterdammers zegevierden dankzij doelpunten van Kaj Sierhuis met 2-1 en weten zich zo ook na de winterstop verzekerd van deelname aan de UEFA Youth League.

/

Hoewel Ajax via Justin Kluivert al snel een eerste kans kreeg, wilde de wedstrijd in de eerste helft nog niet echt ontbranden. Mees de Wit raakte voor rust nog wel de paal, terwijl de rebound van Sierhuis over het doel vloog. Na rust liep Ajax bijna in de val van PAOK, maar een grote kans was niet besteed aan de Grieken.

Met nog een dik kwartier te gaan had Sierhuis meer geluk dan in het eerste bedrijf. De aanvaller mocht van elf meter aanleggen en faalde niet. Twee minuten later stelde hij helemaal orde op zaken door een voorzet van Zian Flemming tegen de touwen te koppen voor de 2-0. Een late 2-1 van Kostas Dimitriou bracht Ajax daarna niet meer in de problemen en de Amsterdammers doen zodoende ook volgend jaar nog mee in de Youth League.