voetbalzone

Ajax ondersteunt jeugdopleiding Sparta: ‘Moeten onszelf beschermen’

Robin Bruggeman25 okt 2018, 11:25
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2018, 11:25
Advertentie

Ajax en Sparta Rotterdam slaan de handen ineen, zo hebben beide clubs donderdagochtend bekendgemaakt via de officiële kanalen. De Amsterdammers gaan de jeugdopleiding van de Spangenaren de aankomende drie seizoenen ondersteunen op het gebied van opleiding, training en scouting, zodat de club uit de Keuken Kampioen Divisie deze belangrijke ‘slagader’ op een hoog niveau kan houden.

Dolf Roks, hoofd jeugdopleiding van de Kasteelheren, legt via de kanalen van zijn club uit hoe de samenwerking in zijn werk zal gaan: “Gezien het feit dat de laatste jaren heel veel jongens bij ons uit de jeugdopleiding verdwijnen voordat zij het eerste elftal hebben gehaald, of voordat zij überhaupt een contract hebben kunnen tekenen, hebben wij gemeend dat wij onszelf daarin moeten beschermen. Daarom zoeken we versterking bij een club die ons daarin kan helpen en dat is Ajax in dit geval.”

Roks geeft aan dat Sparta in de afgelopen jaren met verschillende clubs, waaronder een aantal topclubs heeft gesproken. Niemand wilde echter eenzelfde stap zetten als Ajax nu doet: “Zij denken mee met het Nederlandse voetbal en in dit geval Sparta, om de clubs op het niveau te houden waarop ze nu zitten, waardoor het totale Nederlandse voetbal beter wordt. Indirect gaat dat natuurlijk ook om Ajax zelf, maar ook om Sparta.”

Het hoofd jeugdopleiding haalt als voorbeeld aan dat Ajax, dat een veel uitgebreider scoutingnetwerk heeft, Sparta wellicht op talenten uit de directe omgeving van Rotterdam, maar wellicht ook uit Brabant, Zeeland of Utrecht, kan wijzen: “Zodat jongens die geografisch gezien veel te ver van Amsterdam af wonen bij ons hun opleiding kunnen volgen en dan op latere leeftijd die stap kunnen maken.” Roks benadrukt daarnaast dat het uitsluitend om jeugd tot zestien jaar gaat, terwijl de twee clubs er de nadruk op leggen dat er verder geen samenwerking is op het gebied van de eerste elftallen of inmenging in het beleid van beide clubs.

Bezig met laden …