Ajax-opponent Auxerre verliest in Lille en blijft onderaan bungelen

Matthijs van Laar19 sep 2010, 18:56
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2010, 18:56

Auxerre heeft de juiste draai nog altijd niet gevonden. De tegenstander van Ajax in de Champions League had gehoopt door middel van een goed resultaat tegen OSC Lille weg te kunnen komen uit de onderste regionen van de Ligue 1, maar zag die opzet mislukken. Het duel in het noorden van Frankrijk eindigde in een zuinige overwinning voor de thuisploeg: 1-0. Paris Saint-Germain en het verrassende Stade Rennes scoorden allebei niet.

OSC Lille – Auxerre 1-0
De thuisploeg had aanvankelijk het beste van het spel en kreeg kansen op de openingstreffer. Met name Pierre-Alain Frau was daarbij in de buurt, maar de aanvaller van Lille zag zijn bal op het laatste moment aangeraakt worden en naast het doel verdwijnen. Namens de gasten was Roy Contout na een half uur spelen in de buurt van de 0-1, maar de aanvaller uit Guyana had het vizier niet op scherp en stuitte op doelman Mickael Landreau.

Ook na rust ging de strijd gelijk op, en waren er voor beide ploegen kansen om de score te openen. Eden Hazard zag een knal van een meter of twintig net naast vliegen, terwijl aan de overzijde Dennis Oliech met een kopstoot leek te gaan scoren. Ook hij kreeg de bal echter niet tussen de palen. Nadat Contout een goede kans op de 0-1 had laten liggen, sloeg de thuisploeg in blessuretijd toe. Moussa Sow werd in de zestien bediend, en Senegalese aanvaller rondde van dichtbij af. Hij schonk zijn ploeg daarmee de drie punten.

Paris Saint-Germain – Stade Rennes 0-0
Stade Rennes liet in Parijs de mogelijkheid liggen om de koppositie in Frankrijk te grijpen. De ploeg van coach Frédéric Antonetti was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar had moeite om in de buurt van de goal van de tegenstander ter zake te komen. Dat spelbeeld veranderde na de pauze iets, en Le PSG beet in de tweede 45 minuten wat meer van zich af.

Tot echt grote kansen leidde dat lange tijd niet, maar wel meende de thuisploeg recht te hebben op een strafschop. Kader Mangane ontving de bal tegen de arm in de eigen zestien, maar de scheidsrechter van dienst wuifde het voorval gedecideerd weg en liet doorspelen. Het bleek eerste en ook meteen het laatste moment van grote opwinding in het tweede bedrijf.