voetbalzone

Ajax-opponent haalt wederom uit, tegenstander AZ kent matige generale

Matthijs van Laar23 feb 2014, 20:30
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2014, 20:30
Advertentie
voetbalzone

Er staat de laatste tijd geen maat op Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers maakten donderdag gehakt van Ajax en ook zondag was het weer raak voor de ploeg van coach Roger Schmidt. Laagvlieger Admira Wacker Mödling werd in het Stadion Wals-Siezenheim van Salzburg, waar de Amsterdammers donderdag te gast zijn, afgedroogd. Het treffen eindigde in 6-1.

De treffers kwamen op naam van Alan, die drie keer scoorde, Valentino Lazaro, Jonathan Soriano en Robert Zulj. Dankzij de drie punten die Red Bull daarmee vergaarde vergroot het de voorsprong op naaste achtervolger SV Grödig tot negentien punten. De landstitel kan die Roten Bullen dan ook nauwelijks meer ontgaan. Het was voor de ploeg van Schmidt de achtste competitiezege op rij.

AZ-opponent Slovan Liberec kende een mindere generale voor de return in Alkmaar van donderdag. De Tsjechen, die de zesde plaats bezetten in de Gambrinus League, kwamen op een 2-0 voorsprong tegen nummer vijf Mlada Boleslav, maar gaven die marge slordig uit handen. De treffers van David Pavelka en Marek Jarolim werden in de slotfase tenietgedaan door David Jarolim en Martin Nespor: 2-2.

Bezig met laden …