voetbalzone

‘Ajax overweegt carrière van probleemkind Tannane nieuw leven in te blazen’

Dominic Mostert30 jun 2017, 14:38
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2017, 14:38
Advertentie

Oussama Tannane krijgt mogelijk de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen in de Eredivisie. Volgens de Marokkaanse voetbalwebsite Lions de l'Atlas heeft Ajax belangstelling voor de aanvaller, die vorig seizoen op een zijspoor belandde bij Saint-Étienne. Anderhalf jaar geleden vertrok Tannane van Heracles Almelo naar de Franse recordkampioen.

Zijn transfer naar Frankrijk is niet geworden wat Tannane ervan had gehoopt. Afgelopen seizoen kwam hij tot zeventien competitieduels, maar in april werd de ex-Eredivisionist door trainer Christophe Galtier teruggezet naar het tweede elftal. Tannane kwam door blessureleed sinds december niet meer in actie en uit angst voor een nieuwe blessure aan zijn schaambeen, weigerde hij mee te trainen. Dat accepteerde Galtier niet.

Intussen is Óscar García de nieuwe trainer van Saint-Étienne en hij zou voor het komende seizoen rekenen op Tannane. Zijn contract in Frankrijk loopt nog drie seizoenen door. Tannane maakte anderhalf jaar deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar werd toen wegens gedragsproblemen weggestuurd. In het betaald voetbal speelde Tannane voor sc Heerenveen, Heracles en Saint-Étienne.

Bezig met laden …