voetbalzone

‘Ajax praat met Huntelaar over eventuele toekomstige rol in staf’

Yanick Vos05 apr 2018, 07:36
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2018, 07:36
Advertentie

Ajax wil graag langer door met Klaas-Jan Huntelaar. De 34-jarige spits en zijn zaakwaarnemer zijn momenteel in gesprek met de clubleiding van de Amsterdammers om de aflopende verbintenis te verlengen. Het nieuwe contract van Huntelaar moet voolgens De Telegraaf een looptijd krijgen tot medio 2019. Er wordt ook over een eventuele toekomstige rol in de staf gesproken.

Huntelaar kwam vorig jaar transfervrij over van Schalke 04 en werd in eerste instantie aangetrokken als tweede spits. De boodschap was duidelijk: Kasper Dolberg was de eerste spits. Het Deense talent stak echter niet in een blakende vorm, waardoor Huntelaar meer aan spelen toekwam dan op voorhand werd gedacht. Eind vorig jaar raakte Dolberg geblesseerd aan zijn voet en sindsdien mag Huntelaar zich vaste basisspeler noemen in de ploeg van trainer Erik ten Hag.

De teller van Huntelaar in de Eredivisie staat dit seizoen op twaalf treffers. Afgelopen zondag tekende hij vlak voor tijd nog voor de winnende tegen FC Groningen (1-2). Ajax is tevreden en wil door met de aanvaller, die onder dezelfde voorwaarden kan bijtekenen. Ook wordt er gesproken over een eventuele toekomstige rol van Huntelaar in de technische staf van de club.

Intussen is Dolberg op de weg terug. Hij meldde zich een aantal weken geleden weer op het trainingsveld. De wedstrijd tegen Groningen kwam nog te vroeg, maar naar verwachting zal Ten Hag komend weekend voor het duel met Heracles Almelo weer een beroep op hem doen.

Bezig met laden …