voetbalzone

Ajax raakt Mohammed Kudus mogelijk kwijt: Premier League-club is erg gecharmeerd

Jonathan van Haaster24 jun 2023, 16:53
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 16:53
Advertentie

Mohammed Kudus staat in de concrete belangstelling van Brighton & Hove Albion, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De journalist voegt daaraan toe dat de Ajacied één van de topkandidaten is bij de club van manager Roberto De Zerbi. Een mogelijke overgang wordt gezien als gecompliceerd, maar Brighton gaat vol voor de aanvaller annex middenvelder.

Als de transfer naar het zuiden van Engeland daadwerkelijk doorgaat, kan de Ghanees worden gezien als de opvolger van Alexis Mac Allister. De Argentijnse wereldkampioen liet Brighton recent achter zich voor een avontuur bij Liverpool. Of the Seagulls er daadwerkelijk in slagen Kudus binnen te hengelen, is echter nog maar de vraag. De transfer wordt door Romano bestempeld als 'geen gemakkelijk opgave'. Het geld van de transfer van Mac Allister zou daarbij kunnen helpen. Brighton was het vorige seizoen één van de grote verrassingen in de Premier League en eindigde na een uitstekend seizoen als zesde. Daarmee plaatste de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de Europa League.

Kudus was in de eerste seizoenshelft van Ajax één van de lichtpuntjes. De spelmaker maakte belangrijke treffers voor de Amsterdammers, die onder toenmalig trainer Alfred Schreuder kwakkelden. In de tweede seizoenshelft was Kudus minder dominant aanwezig, ondanks dat hij een prima WK kende met Ghana. Kudus is echter altijd goed in de markt blijven liggen en werd eerder al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. Zo was hij dicht bij een transfer naar Everton, maar ging een overstap van Kudus naar the Toffees niet door.

Aan welk bedrag Ajax denkt voor het afkopen van het tot medio 2025 doorlopende contract van Kudus, is niet helemaal duidelijk. Wel wist De Telegraaf in mei te melden dat de hoofdstedelingen denken aan een transfersom van 45 miljoen euro. Naast Kudus wordt ook van minimaal twee andere Ajacieden verwacht dat zij de Johan Cruijff ArenA spoedig gaan verlaten. Edson Álvarez is met Borussia Dortmund op hoofdlijnen akkoord over de persoonlijke voorwaarden, terwijl Jurriën Timber heeft aangegeven graag naar Arsenal wil vertrekken.

Bezig met laden …