voetbalzone

Ajax roert zich weer en haalt jonge middenvelder op in Denemarken

Erik van Dam08 jul 2013, 17:40
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 17:40
Advertentie

Ajax heeft al de beschikking over zes Deense voetballers, maar nummer zeven is ook onderweg. Bröndby IF, de nummer negen van het vorige seizoen, maakt bekend dat de zestienjarige Markus Bay de overstap maakt richting Nederland. De middenvelder is van nature aanvallend ingesteld, maar kan ook in een iets defensievere rol uit de voeten.

Hoeveel geld met de transfer gemoeid is, maakt Bröndby IF niet bekend. Ajax treedt sowieso nog niet naar buiten met het nieuws, maar doet nooit mededelingen over de financiële details van transacties. In Denemarken is men echter vooral blij en trots dat men Bay heeft weten te verkopen aan het opleidingsinstituut in Amsterdam. Directeur Tommy Håkansson reageert tevreden op het nieuws.

“Dit is een pluim voor al het harde werk dat wij verrichten binnen de jeugdopleiding”, zegt hij in gesprek met Sporten. “We blijven talenten ontwikkelen die zóveel in hun mars hebben, dat de grotere clubs in Europa zich voor ze interesseren. We zijn dan ook trots dat we Markus kunnen verkopen aan Ajax. We hebben een duidelijke strategie voor ogen bij Bröndby, om talenten op te leiden en te verkopen.”

Bezig met laden …