voetbalzone

‘Ajax schakelt door naar Plan B en lijkt hoop op Arda Güler op te geven’

Mart Oude Nijeweeme22 jun 2023, 07:31
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 07:31
Advertentie

Ajax heeft geïnformeerd naar de contractsituatie van Abdelkahar Kadri, verzekert journalist Sacha Tavolieri namens RMC Sport. De aanvallende middenvelder kan worden gezien als goedkoper alternatief van Arda Güler, daar KV Kortrijk een prijskaartje van 3 miljoen euro om zijn nek heeft gehangen. Het Turkse talent moet naar verluidt 17,5 miljoen euro opleveren voor Fenerbahçe.

Ajax is niet als enige in de markt voor Kadri. Ook Club Brugge hengelt naar de diensten van de tweevoudig Algerijns international. Blauw-Zwart maakte gaandeweg het seizoen al bekend Kadri graag na het seizoen over te willen nemen. De middenvelder liep vorig jaar zomer tijdens een trainingskamp in Nederland een zware knieblessure op, wat hem tot na het WK aan de kant hield. Sinds zijn rentree maakt hij echter een sterke ontwikkeling door.

Kadri kwam dit seizoen, mede door zijn blessureleed, tot 17 wedstrijden, waarin hij 4 keer wist te scoren en 1 keer als aangever fungeerde. Zijn contract bij Kortrijk loopt nog door tot medio 2026, wat maakt dat de Kerels van plan zijn om flink te cashen bij een mogelijk vertrek. Naar verluidt valt de vraagprijs voor Ajax echter lager uit dan voor Brugge, daar Kortrijk Kadri liever niet naar een competitiegenoot laat vertrekken.

De interesse in Kadri kan worden gezien als plan B voor Ajax, daar de Amsterdammers in eerste instantie vol hadden ingezet op de komst van Güler. Er sijpelen echter steeds meer geruchten door dat Fenerbahçe er alles aan gaat doen om het Turkse toptalent nog een jaar binnenboord te houden. Volgens Fabrizio Romano heeft woensdag een ontmoeting plaatsgevonden tussen alle betrokken partijen. Berichten over interesse van Paris Saint-Germain worden naar het rijk der fabelen verwezen.

Bezig met laden …