voetbalzone

‘Ajax schrikt niet van concurrentie en blijft Israëliër volgen’

Rian Rosendaal03 jul 2023, 23:30
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 23:30
Advertentie

Ajax wil nog steeds werk maken van de komst van Liel Abada, zo verzekert Sky Sports maandag. De 21-jarige rechtsbenige vleugelaanvaller van Celtic werd in april al genoemd in Amsterdam en onder de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat is de situatie onveranderd. Het Britse medium benadrukt wel dat Sporting Portugal voorlopig de beste papieren lijkt te hebben om Abada op te pikken bij de Schotse kampioen.

Sporting wil met Abada inspelen op een eventueel vertrek van Marcus Edwards uit Portugal. De door Tottenham Hotspur opgeleide aanvaller wordt gevolgd door diverse clubs uit de Premier League en hij zou een terugkeer in Engeland deze zomer wel zien zitten. Mocht Edwards daadwerkelijk vertrekken, dan komt Abada in beeld. De Scottish Daily Mail meldde in april dat Celtic, waar de aanvaller nog drie seizoenen onder contract staat, minstens twaalf miljoen euro moet opleveren.

voetbalzone

Abada werd kwam medio 2021 terecht bij Celtic, dat voor de transfer vier miljoen euro overmaakte richting Maccabi Petah Tikva. De aan Ajax gelinkte aanvaller werd vaak als invaller gebruikt, maar kwam desondanks tot 101 optredens in twee seizoenen tijd. Hij schotelde het Celtic-publiek 28 doelpunten voor en was verantwoordelijk voor 20 assists. Abada veroverde met the Bhoys twee landstitels, een Schotse beker en tweemaal de League Cup.

Ajax
Nieuwe trainer Maurice Steijn beschikt voor de rechtsbuitenpositie over de nodige opties. Steven Bergwijn, Francisco Conceição, Mohammed Kudus en Steven Berghuis kunnen allemaal uit de voeten op die positie. De kans is echter aanwezig dat Kudus naar de Premier League vertrekt, waardoor er eventueel ruimte is voor de komst van Abada. Het is afwachten of Ajax inderdaad de mogelijkheid krijgt om een bod op hem uit te brengen.

Bezig met laden …